Gratis verzending NL / BE

Morgen in huis (tot 16:00)

Echte winkel in Leusden

30 Dagen niet tevreden geld terug

Waarom Full90 hoofdbescherming?

 

Waarom kiezen voor de Full90 hoofdbescherming?

De Full90 range is specifiek (door)ontwikkeld voor keepers en voetballers. Zowel voor het mannen- als vrouwenvoetbal.

Het toenemende gebruik van de keepershelm komt voort uit het feit dat er jaarlijks (te) veel voorvallen zijn waarbij (jonge) keepers (ernstig)hoofdletsel oplopen en tevens omdat er eindelijk een passende, comfortabele oplossing is om de kans op letsel te reduceren; De Full90 FN1 keepershelm en de Full90 Premier hoofdband.

Jaarlijks wordt er bij ongeveer 15.000 voetballers/keepers hoofd- en hersenletsel geconstateerd. Ongeveer 7000 daarvan wordt gezien door een arts, en 3000 belanden op de Eerste Hulp. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 85% van het sport gerelateerde hersenletsel (hersenschuddingen) niet opgemerkt/gediagnosticeerd wordt, met onvoorziene gevolgen nadien.  Het werkelijke aantal voetballers met (licht) hersenletsel ligt waarschijnlijk zelfs dichter bij de 100.000.

Hersenschuddingen in voetbal worden nauwelijks veroorzaakt door het bewust koppen van de bal. Hoofdoorzaak (90%) is het hoofd dat een ander hard object raakt, zoals een ander hoofd, een ellenboog, een knie, de paal of de grond. Vooral keepers zij in deze erg kwetsbaar. Met die wetenschap heeft Full 90 de FN1 keepershelm ontwikkeld. De Full90 FN1 keepershelm reduceert de kracht die bij een dergelijke impact vrijkomt aanzienlijk en daardoor wordt de kans op (ernstiger) hersenletsel voorkomen.

Wetenschappelijk onderzoek, in opdracht van de FIFA, wijst uit dat het dragen van Full90 hoofdbescherming de impact op het hoofd met meer dan 50% reduceert. Met bovenstaande wetenschap is het logisch dat hoofdbescherming in het voetbal terrein wint.

Met onze  Full90 hoofdbescherming range zorgen wij voor een passende preventieve oplossing voor het groeiende probleem binnen het voetbal, hoofd-/hersenletsel.