Gratis verzending NL / BE

Morgen in huis (tot 16:00)

Echte winkel in Leusden

30 Dagen niet tevreden geld terug

Full90 FN1Keepershelm

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan, het item ‘hoofdbescherming voor keepers en voetballers’ heeft de laatste tijd veel aandacht gehad in de media. 

Jaarlijks wordt er bij ongeveer 15.000 voetballers hoofd- en hersenletsel geconstateerd. Ongeveer 7000 daarvan wordt gezien door een arts, en 3000 belanden op de Eerste Hulp. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 85% van het sport gerelateerde hersenletsel (hersenschuddingen) niet opgemerkt/gediagnosticeerd wordt. Het werkelijke aantal voetballers met (licht) hersenletsel ligt waarschijnlijk zelfs dichter bij de 100.000.

In tegenstelling tot wat verondersteld wordt, worden hersenschuddingen in voetbal nauwelijks veroorzaakt door het bewust koppen van de bal. Hoofdoorzaak (90%) is het hoofd dat een ander hard object raakt, zoals een ander hoofd, een ellenboog, een knie, de paal of de grond. Met die wetenschap heeft Full 90 de FN1 keepershelm en de beschermende hoofdbanden Premier ontwikkeld. De Full90 range, reduceert de kracht die bij een dergelijke botsing vrijkomt aanzienlijk en daardoor wordt de kans op (ernstiger) hersenletsel voorkomen.

Wetenschappelijk onderzoek, in opdracht van de FIFA, wijst uit dat het dragen van Full90 hoofdbescherming de impact op het hoofd met meer dan 50% reduceert. Met bovenstaande wetenschap is het logisch dat hoofdbescherming in het voetbal terrein wint.

 

  • Geavanceerde Truefit™ System / Verstelbarepasvorm
  • Forcebloc™ Foam
  • Ultralicht fabricaat/ comfortabele fit
  • Geschikt om de bal te koppen
  • Geavanceerde bescherming van zowel voor- als achterhoofd
  • Geavanceerde Absorptie effect
  • Cool Max materiaal / Ventilerend